U ZEMLJI DJEČURLIJI

Posljednji članci

Pratite nas

Laboratorij zabave novska

„U zemlji Dječurliji“ dječji je festival dobre priče i pripovijedanja koji za cilj ima stavljanje kvalitetne dječje priče u središte pažnje s naglaskom na hrvatske autore i predstavljanje čitanja i pripovijedanja kao izvora ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva.

Mnogi važni dokumenti i strategije vezane uz čitanje naglašavaju kako je upravo metoda glasnog čitanja ključna za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Glasno čitanje djeci često služi i prevenciji poteškoća u čitanju koje se mogu javiti već u najranijoj dobi; djeca koja od najranije dobi nauče vrijednost knjiga, najčešće postanu vrsni samostalni čitatelji.

Program je namijenjen prvenstveno djeci predškolskog i školskog uzrasta, kao i svim odraslima koji su na bilo koji način uključeni u njihov odgoj i razvoj.

Program „U zemlji Dječurliji“ tradicionalno se održava u mjesecu rujnu, a održat će se u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“, kao i na prostoru iza Knjižnice (Novljanski ćošak).

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje