KNJIŽNICA NA PLAŽI

Posljednji članci

Pratite nas

Knjižnica na plaži

„Knjižnica na plaži“ je program zamišljen kao ljetna manifestacija Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska kojim bi se knjižnične aktivnosti i usluge preselile izvan zidova Knjižnice. Knjižnica kao kulturno središte svake zajednice predstavlja ključno mjesto druženja, razmjene znanja i kulturni i umjetnički razvoj, ali i kreativno provođenja slobodnog vremena koje se pozitivno odražava na psihofizičko stanje svakog pojedinca.

Prostor održavanja programa bit će uređen u svojevrsnu plažu s popratnim sadržajima i ukrasima u kojem će se, u pravom ljetnom ambijentu plaže, svakodnevno ponuditi izabrani naslovi knjiga za djecu i odrasle. Na pješčanoj plaži u ležaljkama i sofama, postavljenih u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novske, posjetitelji će moći uroniti u opuštajući svijet knjiga.

U sklopu programa provodit će se i posebne aktivnosti namijenjene svim dobnim skupinama, a s ciljem stvaranja jednakih mogućnosti kulturnog razvoja građanima Republike Hrvatske i izvan velikih gradskih središta koja nude obilje kulturnih i zabavnih programa.
Program je namijenjen korisnicima (i onima koji će to tek postati) svih dobnih skupina, koji će raznovrsnim kulturno-edukativnim aktivnostima, radionicama i zabavnim sadržajima kvalitetno provesti slobodno vrijeme tijekom ljeta.

Ciljevi programa:

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje