Search
Close this search box.

SEPETIĆ PUN PRIČA

Posljednji članci

Pratite nas

Sepetić pun priča Rajić

Sepetić pun priča je posebno osmišljen  program knjižnice za djecu predškolske dobi i učenike nižih razreda osnovne škole s ciljem pružanja osnovne knjižnične usluge i aktivnosti za djecu u mjestima udaljenim od gradskog središta.

Djelatnici naše knjižnice kroz različite organizirane aktivnosti za djecu nastoje kod djece probuditi želju za čitanjem i želju da u knjižnične prostore dolaze i sa svojim roditeljima. Takvi sadržaji (osobito program pričaonica) u knjižnici ostavili su vidljiv trag te ćemo učiniti korak dalje i sadržaje za promicanje čitanja kod djece proširiti i na područje grada koje nije pokriveno knjižničnim uslugama.

Svjetska istraživanja pokazuju da se djeca kojoj se od najranije dobi čita i priča brže razvijaju, da pokazuju veće zanimanje za okolinu, da brže uče, da bolje komuniciraju s drugima te da razvijaju predčitalačke vještine, što sve izravno utječe na njihov budući školski i poslovni uspjeh. Hrvatska istraživanja pokazuju da se djeci u obiteljima nedovoljno čita te da roditelji čitanje nisu prepoznali kao jedan od čimbenika koji pozitivno utječe na pravilan razvoj djeteta kao osobe i kao budućeg ljubitelja knjiga. Stoga je potrebno u obiteljima razvijati svijest o važnosti čitanja od najranije dobi.

Ciljevi programa:

Aktivnosti:

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje