Search
Close this search box.

Promocija slikovnice “Fiki i Liza” i otvorenje likovne izložbe autorice Nikoline Medvedović

Ono što je bitno, ne stane ni u džepove, ni na papir pa ni u riječi. Ono što je bitno stane u srce. Ovim prekrasnim riječima Nikolina Medvedović obratila se mnogobrojnoj publici na predivnoj večeri za pamćenje u organizaciji naše knjižnice.

Mlada slikarica Nikolina Medvedović nova je članica DLAN-a (Društva likovnih autora Novske), a javnosti se predstavila u petak, 7. lipnja prvom samostalnom izložbom „Tragom djetinjstva“ u okviru ljetne manifestacije Knjižnica na plaži.

Njenih 13 slika rađenih u kombiniranoj tehnici akrilika i flomastera našlo je svoje mjesto u obliku ilustracija u knjizi priča „Fiki i Liza“ autorice Dunje Dubiel. „Fiki i Liza“ zapravo je pojednostavljena priča o životu ispričana kroz poosobljene likove sobnog bilja. Opisujući životne (ne)zgode mladog fikusa Fikija, autorica vješto opisuje društvene stvarnosti, ljude u njihovoj životnoj sredini; govori o putovanjima duše i sudbinama stanovnika Zemlje, a pitka proza i jednostavan stil pisanja čine ovo djelo pristupačno svim dobnim skupinama. Kvalitetne ilustracije obogaćuju djelo, ali i čitatelja, pa su tako Nikolinine ilustracije pružile djetetu sjajan okvir za zamišljanje.

Cjelokupan Nikolinin rad oda je djetinjstvu i odrastanju, a izložbu posvećuje svom tati Slavku kad je bio mali dječak.

Program je vodila ravnateljica Knjižnice Darija Jež, Jasna Popović Poje, iako nije mogla prisustvovati promociji, napisala je sjajan osvrt na knjigu priča „Fiki i Liza“. Više o samim radovima govorio je Vjekoslav Pešut, Daniela Vuković otvorila je izložbu, dok je Nikolina Medvedović na gitari upotpunila ovu toplu i emotivnu večer.

Nikolini želimo sreću u daljnjem radu, a izložbu možete pogledati u hodniku Knjižnice tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje