Search
Close this search box.

Noć knjige 2024.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Ovogodišnji program započinjemo druženjem i radionicom s novljanskom književnicom za djecu Jasnom Popović Poje naziva “Stihom i crtežom Hlapićevim čudnovatim zgodama”.

Od 19:00 do 21:00 imamo prigodne popuste – obnovite svoje članstvo ili se prvi puta učlanite u našu knjižnicu uz prigodan popust! One “zaboravljive” razveselit će da u istom terminu mogu vratiti knjige bez naplate zakasnine.

Pripremamo i prodaju star(iji)h knjiga po simboličnim cijenama!

Za kraj – poslastica!

U goste nam dolazi Sanin Karamehmedović, autor i osnivač dubrovačkog benda Silente, s kojim ćemo pričati o njegovoj prvoj zbirci pjesama “Terca na tišinu”.

Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2012. kada je objavljen prvi album Silentea, Lovac na čudesa.  Nakon godina oklijevanja objavljuje vlastitu zbirku pjesama s ukupno 40 uradaka. Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara Silentea po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, u Terci na tišinu nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima je ovo biti premijerno objavljivanje.

Vidimo se u knjižnici u utorak, 23. travnja!

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje