Search
Close this search box.

Put u umjetnost s Mariom Kovačem

Kada u opuštenom druženju i razgovoru s nekim provedete dio svog slobodnog vremena i pri tome izgubite pojam o vremenu, a na odlasku si još imate što reći – to znači samo da vam je bilo zanimljivo, inspirativno i ugodno!

Upravo tako je protekla večer u društvu s Mariom Kovačem, našim poznatim i svestranim kazališnim i filmski redateljem, dramaturgom, dramskim pedagogom iza kojeg su brojna ostvarenja: režija kazališnih predstava, opera, mjuzikla (od kojih su mnoge osvojile nagrade na značajnim domaćim i stranim kazališnim festivalima), piscem, glazbenikom, DJ-om, strastvenim kvizašem.

Mario Kovač ispričao nam je svoj životni put od djetinjstva i početne faze fascinacije kazališnom umjetnošću, o studiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i paralelnom radu s alternativnim kazališnim družinama (Schmrtz Teatar, Nova Grupa), o iskustvima i anegdotama u profesionalnom radu u nacionalnim kućama i ostalim profesionalno vođenim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu, o radu s marginaliziranim skupinama te suradnji sa Kazalištem slijepih i slabovidnih Novi život, o brojnim aktivnostima kojima se bavi izvan kazališta (glazba, kvizovi, književnost, rad na filmu i televiziji), kao i o planovima i projektima na kojima trenutno radi.

Bogat opus i svestranost ovog kazališnog umjetnika govori nam o njegovoj veličini i doprinosu kvaliteti hrvatske kazališne scene, a njegova jednostavnost i pristupačnost, interes za dolazak u manje sredine gdje se kazališna publika laganim korakom stvara, uz gust dnevni raspored i u jeku pripreme za premijeru govori o profesionalcu za kojeg ne postoje granice!

Naš Youtube kanal obiluje zanimljivim video prilozima. Pretplatite se i budite u toku.

Posljednji članci

Pratite nas

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje