Search
Close this search box.

Put u umjetnost – put u Zagreb!

Ministarstvo kulture i medija RH i ove je godine podržalo naš program za razvoj publike u kulturi naziva Put u umjetnost.

Nakon sjajnog uvodnog predavanja profesorice Danijele Pauković, uslijedio je put u Zagreb.

U obilasku Hrvatskog narodnog kazališta otkrili smo koje se to tajne kriju iza kulisa i koliko je truda potrebno kako bi na pozornici sve teklo glatko. Vidjeli smo kraljevsku ložu, podzemni tunel, raskošne kostime i originalni umivaonik s kraja 19. stoljeća. Imali smo priliku zaviriti i u dvoranu u kojoj treniraju balerine i baletani te se uvjeriti da je balet sve samo ne lak i jednostavan kako se gledatelju čini na pozornici – baš kao i kazalište!

Na sljedećem odredištu našeg puta susreli smo se s dragom nam Dijanom Zorić, storytelling majstoricom, koja nam je svojim umijećem pripovijedanja dočarala jedan potpuno novi Zagreb, pun misterija, spletki, strasti, ljubomore i slomljenih srca.

Probudila je i u nama želju za pripovijedanjem i iznova smo iskusili ono što nam je svima već odavno poznato – moć dobre priče.

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje