U zemlji Dječurliji 2022.– dječji festival dobre priče i pripovijedanja

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska 16. rujna održan je peti po redu dječji festival dobre priče i pripovijedanja „U zemlji Dječurliji“. Zbog kiše koja je neumorno padala, manifestacija se nije mogla održati na otvorenom, no ništa nije moglo pokvariti odličan program i još bolje raspoloženje!

Gradska knjižnica Kutina: Čije je jaje?

Program je započeo sjajnom lutkarskom predstavom Gradske knjižnice Kutina „Čije je jaje?“, a u nastavku programa knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska odvele su djecu u malo, slamnato selo u srcu Afrike gdje živi pleme M’Gunga. Riječ je o predstavi prema slikovnici Bo-tuov bubanj Brune Kumana tijekom koje je knjižnica odzvanjala u ritmu afričkih bubnjeva.

šaranje po platnu

U goste je navratilo i svima dobro poznato lice s ekrana – simpatični i uvijek na šalu spreman meteorolog Zoran Vakula uz puno smijeha predstavio je djeci svoje Vremenaste priče – Vjetropirasta, Sunčasta i Oblačasta.

Zoran Vakula: Vremenaste priče

Festival U zemlji Dječurliji za cilj ima stavljanje kvalitetne dječje priče u središte pažnje s naglaskom na hrvatske autore i predstavljanje čitanja i pripovijedanja kao izvora ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva, pa je sljedeća gošća bila spisateljica, knjižničarka i pripovjedačica Ivanka Ferenčić Martinčić koja je djecu odvela u Čaroliju između korica!

Čarolija između korica: Ivanka Ferenčić Martinčić

Za kraj proglašeni su pobjednici ljetnog čitateljskog izazova za djecu U japankama do knjižnice – u kategoriji od 7 do 9 godina najviše knjiga pročitala je Ema Filipović, u kategoriji od 10 do 12 godina prvo mjesto dijele Jelena i Janko Popović, a u kategoriji od 13 do 14 godina pobjedu je odnijela Lana Crnojević.
Hvala svima koji su s nama putovali u zemlju Dječurliju, velikima i malima, veselimo se sljedećoj godini i novom putovanju!

Proglašenje pobjednika ljetnog čitateljskog izazova za djecu

Naš Youtube kanal obiluje zanimljivim video prilozima. Pretplatite se i budite u toku.

Posljednji članci

Pratite nas

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje