Zbirka knjiga o Domovinskom ratu

U povodu obilježavanja 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska danas je svečano otvorila i publici predstavila Zbirku knjiga o Domovinskom ratu.

Osnivanjem Zbirke izdvojena je, i korisnicima knjižnice približena građa koja obrađuje Domovinski rat s povijesnih, pravnih, političkih, gospodarskih, vojnih te kulturnih aspekata. Sakupljene na jednom mjestu, knjige i publikacije o tom razdoblju hrvatske povijesti predstavljaju sustavni pregled informacija te služe kao temelj za buduća istraživanja.

Zbirka prikuplja svu građu čiji se intelektualni sadržaj djelomično ili potpuno odnosi na Domovinski rat od hrvatskih ili stranih autora i nakladnika, a posebnu vrijednost Zbirke knjiga o Domovinskom ratu knjižnice čine djela novljanskih autora Željka Gašparovića – Gaše, Bare Dodigović, Duška Lončara, Frane Ćurića i ostalih, kao i izdanja Ogranka Matice hrvatske Novska te monografije vojnih postrojbi.

Isto tako, Zbirka knjiga o Domovinskom ratu predstavljena je i dostupna na internetskoj stranici Gradske knjižnice i čitaonice na kojoj korisnici mogu pretraživati sav sadržaj i knjige vezane uz Domovinski rat.

Foto: Martina Movrić

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje