Search
Close this search box.

Ministarstvo kulture podržalo program Put u umjetnost

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu, kojim će se financirati programi i aktivnosti poticanja angažiranog sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, kako bi se ispunile potrebe i interesi postojeće publike te stvorila nova publika.

Naša knjižnica prijavila se programom Put u umjetnost koji je podržan u iznosu od 20,000 kuna!

Program Put u umjetnost obuhvaćat će deset tematskih cjelina kroz koje bi polaznici prošli u radionicama koje bi uključivale teoretski i praktični dio. Upoznavanjem s osnovnom likovnom terminologijom te analizom umjetničkih djela polaznici bi naučili promatrati, ali i razumjeti značajna umjetnička djela kroz povijest.

Program je namijenjen odraslima i usmjeren je na teoriju i povijest umjetnosti te praktični rad, a obuhvaća i organiziranje/postavljanje izložbi u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska te organizirane odlaske polaznika na izložbe u Zagreb.

Osim što će sudionicima približiti povijest umjetnosti i neke umjetničke tehnike, ovaj će program ljudima pružiti i upoznavanje s kulturnim programom Knjižnice te povezivanje s vlastitom sredinom, što je u ovom vremenu od iznimne važnosti, kako za pojedinca, tako i za društvo.
Veselimo se novim izazovima i novim znanjima!

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje