Search
Close this search box.

Iran u prezentu

2018. godina se pokazala kao prekretnica za autora Ivana Đogića. U potrazi za srećom, okreće novi list i započinje svoj život od nule u Iranu, gdje je pronašao poslovni uspjeh, ali i ljubav i sreću.

U petak, 17. prosinca ugostili smo ga u našoj knjižnici na putopisnom predavanju na kojem nam je predstavio svoju knjigu „Iran u prezentu“ i ovu egzotičnu, dinamičnu i tirkiznu zemlju približio na edukativan i zabavan način.
Kao Hrvat koji živi u Iranu odveo nas je na putovanje po prošlosti i sadašnjosti tirkizne zemlje koju danas smatra svojim domom.

“Moja je knjiga bitno drugačija, ali u konačnici ima isti cilj, a to je iz perspektive nekog iz Hrvatske predstaviti informacije o životu u nekoj drugoj kulturi o kojoj se malo zna. Rado bih da ljudi na zapadu dobiju uvid u Iran kroz onu stranu koju inače nemaju priliku vidjeti. Knjiga je nastala kao pokušaj unošenja ljepote i humanizma u percepciju o Iranu koja je inače vrlo negativna. Želio sam objasniti da je Iran tirkizan, a ne crn, da je riječ o fascinantnom povijesnom i kulturološkom nasljeđu, koje s velikim ponosom i dostojanstvom Iranci svakodnevno nose. A htio sam dati i protutežu nekim ustaljenim negativnim percepcijama Irana u zapadnim medijima. Ili barem objasniti neka pravila da zapadni čitatelj shvati pozadinu priče i zašto je nešto drugačije,” rekao nam je Ivan Đogić.

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje