Search
Close this search box.

Divlji kesten izvrstan je za izradu deterdženta za rublje

Često nismo svjesni koliko proizvoda za uporabu u domaćinstvu možemo izraditi sami. No, dobra je vijest da danas to polako postaje trend. Radi se o ekološki prihvatljivim sredstvima za čiju izradu nije potrebno uložiti mnogo truda, a u skladu su i sa zero waste filozofijom i stilom života.

Kristina Lučić Andrijanić, profesorica u Glazbenoj školi u Novskoj jedna je od onih koji njeguju takav način života te želi pokazati ostalima da mnogo toga mogu napraviti u vlastitom domu.

“Sezona je divljeg kestena koji je izvrstan za izradu deterdženta za rublje. Treba se samo uputiti u šumu, pokupiti ih s tla, kod kuće narezati i zaliti vrelom vodom“, doznali smo 5. studenog na zanimljivoj radionici održanoj u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska.

“Resursi su svuda oko nas, samo ih treba znati prepoznati i koristiti. To znanje je stavljeno na stranu, no nije zaboravljeno jer je sve negdje zapisano. Treba ga oživjeti kako bismo osjećali sigurnost i samopouzdanje“, smatra Kristina.

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje