Search
Close this search box.

Tjedan cjeloživotnog učenja

I ove se godine naša knjižnica uključila u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja. U ponedjeljak smo sudjelovali na Sajmu cjeloživotnog učenja, a danas smo, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u goste pozvali Katoličku osnovnu školu u Novskoj.

Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno, a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Isto tako, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

I veliki i mali svakoga dana nauče nešto novo, a učenje je najlakše uz pričanje priča, zar ne? Za današnje druženje izabrali smo sjajne dječje knjige – Zog autorice Julije Donaldson i Kralj koji je zabranio mrak Emily Haworth-Booth, a nakon toga smo mozak provježbali uz kviz i igru!

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje