Čitam, dam, sretan sam – Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

međunarodni dan darivanja knjigom

Već smo se bezbroj puta uvjerili da su naši Novljani i Novljanke uvijek tu kada je potrebno pokazati veliko srce. Nikad ne gube vrijeme pitajući gdje, kome i kada treba pomoći, odmah su tu. Ponosni smo što smo dio te zajednice! Pred nama je još jedna akcija kojom možemo svoje veliko srce pokloniti malim srcima djece s Banovine, obilježavanjem Međunarodnog dana darivanja knjigom “ČITAM, DAM, SRETAN SAM – SVOJU KNJIGU DARUJ I TUĐE SRCE OBRADUJ!”

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi!, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti u prave ruke. Ovom akcijom želimo pobuditi zanimanje i širenje bogatstva pisane riječi i ilustracije kod djece i želju za darivanjem.

Ako u svojoj kućnoj knjižnici imate jednu ili više slikovnica ili knjiga za djecu koju ste pročitali i možda bi je željeli pokloniti nekom djetetu ovo je idealna prilika da se priključite našoj akciji.

Kako nam je namjera slikovnice i knjige proslijediti djeci u ustanovama i sličnim privremenim smještajima gdje se nalaze djeca s Banovine koja su pogođena potresom pozivamo vas da složite mali simbolični paketić sa slikovnicom ili knjigom, slatkišima, sitnicama koje djeca vole (blokići, različiti pribor za pisanje i crtanje i sl), porukom podrške i donesete u Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Ante Jagar“ Novska.

Ovom akcijom želimo prikupiti što više paketića sa slikovnicama i knjigama za djecu koja su se ne svojom voljom našla u nekim nepredvidivim, teškim životnim situacijama kako bi im uljepšali dane i pokazali im da mislimo na njih i suosjećamo s njima.

Napomena: Bilo bi dobro da prilikom slaganja paketića obratite pozornost na dob djeteta, odnosno da poklončići i slikovnica ili knjiga koje ćete staviti u paketić budu za isti uzrast, a na paketiću označite kojoj dobi djeteta je paketić namijenjen.

Svoje paketiće možete dostaviti u Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Ante Jagar“ Novska do 15. veljače 2021.

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje