Izložba mini knjiga iz kolekcije obitelji Lončar

Zbirka raritetnih i minijaturnih knjiga iz obiteljske knjižnice Lončar predstavljena je 11. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska. Izložba minijaturnih knjiga, čije se dimenzije mjere u milimetrima i fasciniraju svojim formatom i izgledom, može se pogledati do 10. travnja 2020. Zbirka je nastala u razdoblju od 70-ih godina prošlog stoljeća pa do danas.

Fond zbirke od stotinjak knjiga sakupljan je diljem Europe, a javnosti je predstavljen na nekoliko izložbi i u medijima. Zbirka je artikulirana trodijelno: klasična i europska književnost, hrvatska književnost i stručna literatura.

Svaka knjiga ove zbirke ima posebnu vrijednost, a među njima se ističe formatom najmanja knjiga New Good Bible (40x30mm).

Izložbom mini knjiga ponosna vlasnica, profesorica Mirjana Lončar svakom posjetitelju prenosi poruku: „Sav život knjiga nam je bila izvor duhovnog bogatstva, trajna ljubav i pratilja naše dokolice. Bit ćemo sretni ako vas naše male knjige zadive i ispune radošću čitanja kao što ispunjavaju nas.

Naš Youtube kanal obiluje zanimljivim video prilozima. Pretplatite se i budite u toku.

Posljednji članci

Pratite nas

Ova stranica koristi kolačiće. Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o tome možete pročitati ovdje