Radionice

A+ A A-

Radionica izrade venecijanskih maski

Složit ćete se s nama da ova zima i hladnoća  već predugo traju. Da bi „potjerali zimu“ organizirali smo kreativnu radionicu za odrasle na kojoj su se izrađivale venecijanske maske.  Pod vodstvom naše kolegice Sanje Čelan , uz žamor i smijeh nastale su zanimljive maske  , a evo došli su nam i sunčaniji dani.

Tradicionalna radionica ukrašavanja pisanica

U našoj galeriji možete pogledati fotografije s uskršnje radionice ukrašavanja pisanica! U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novske i Udrugom žena Iskra iz Novske održana je već tradicionalna radionica ukrašavanja pisanica. Ovog puta naučili smo novu, vrlo zanimljivu artičoka tehniku, a da je zaista prekrasna uvjerite se i sami…

Kreativna radionica - Čudovišta

Dok se vi pitate što su to kućna čudovišta, ona se smijulje, dobro skrivena, tu negdje u vašoj blizini! Jučerašnja čudovišna radionica naučila nas je kako se možemo braniti od tih nametljivih spodoba i kako ih pripitomiti i pretvoriti u kućne ljubimce! Izradu kućnih čudovišta inspirirali su ilustrirani priručnici „Kućna čudovišta“ autora Stanislava Marijanovića.

Miš, krtica i zvijezda padalica

Povodom Mjeseca hrvatske knjige posjetili smo Rajić s programom Sepetić pun priča koji je namijenjen djeci predškolske dobi i učenike nižih razreda osnovne škole s ciljem pružanja osnovne knjižnične usluge i aktivnosti za djecu u mjestima udaljenim od gradskog središta.

Čovječe ne ljuti se

Nakon niza istraživačkih radionica jučer smo se u knjižnici igrali i zabavljali. Bilo je zanimljivo igrati igru Čovječe ne ljuti se na ploči koju smo sami izradili. Umjesto figurica po ploči smo se kretali mi, a osmislili smo i neka nova pravila koja su igru učinila još zabavnijom.

Ljetna radionica

I danas smo, kao i svakoga četvrtka tijekom ljeta, bili maštoviti i kreativni! Gostovanje Rajićkih bistrića sa svojim robotom potaklo nas je da se prepustimo mašti i sami okušamo u stvaranju robota, ali na malo drugačiji način. Sljedećega četvrtka roboti će dobiti svoj završni izgled i ime, a nakon toga će biti izloženi u prostoru naše knjižnice!

Istraživanje planeta Sunčevog sustava

Druga istraživačka radionica u okviru programa „Ljeto u knjižnici“ održana je jučer uz pomoć Vlatke Vidiček Dam, profesorice geografije iz Kutine i zaljubljenice u astronomiju. Ovoga puta na zanimljiv način istraživali smo planete Sunčevog sustava.

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr