Radionice

A+ A A-

Facebook radionica: Digitalno susjedstvo

Facebook radionica: Digitalno susjedstvo Fotografija: Marija Pejaković
Zabavnu, ali prvenstveno korisnu i praktičnu stranu društvenih mreža upoznali su polaznici tečaja Digitalno susjedstvo u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ Novska.
Tečaj je započeo 20. siječnja, namijenjen je osobama starijim od pedeset godina, a prethodio mu je tečaj Miš u ruke kojeg je Knjižnica provodila protekle dvije godine za velik broj umirovljenika. Na tečaju Miš u ruke umirovljenici su imali priliku naučiti osnove korištenja računala, dok je Digitalno susjedstvo svojevrsna nadogradnja prethodnog tečaja s naglaskom na društvenu mrežu Facebook.

Facebook je društvena mreža osnovana 2004. godine, a po svojoj popularnosti i utjecaju je možemo nazvati i vodećom društvenom mrežom s obzirom na najveći trend rasta. Broji preko 150 milijuna registriranih korisnika, od kojih je velik dio stalno aktivan.

Facebook olakšava komunikaciju i razmjenu fotografija i video sadržaja s osobama s kojima korisnici žele komunicirati, neovisno o tome gdje žive. Korisnici su u mogućnosti vidjeti i na vrlo jednostavan način komunicirati s članovima obitelji, starim kolegama ili prijateljima koji koriste Facebook, što je, prema riječima Josipa Fabijanića, voditelja tečaja, misao vodilja i cilj ovoga tečaja.
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 12 Ožujak 2014 09:26

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr