Događanja

A+ A A-

Radionica enkaustike u knjižnici

U prostorijama knjižnice 6. ožujka održala se se kreativna radionica enkaustike.

 

Enkaustika je vrsta slikarske tehnike koja se može opisati kao zagrijavanje voštanih bojica na površini glačala kojima se onda radi otisak na papiru. Radionica je održana u organizaciji projekta „Želim raditi, želim pomoći“ i „Žena – želim edukacijom nastaviti aktivno“.

Projekt „Želim raditi, želim pomoći“ provodi se na području Novske, kroz njega je zaposleno 40 žena, ima oko 400 krajnjih korisnika (osoba starije životne dobi, invalida te osoba u nepovoljnom položaju), a cilj mu je socijalna uključenost i poboljšanje kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici. Isto tako, projekt „ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno“ provodi se na području Siska i okolnih naselja, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb te Grad Sisak, a cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 10 teže zapošljivih žena te njihovo zapošljavanje u svrhu potpore i podrške krajnjim korisnicima, kojih ima oko 60.

Ova radionica održala se ususret Međunarodnom danu žena, a sve kako bi se žene zaposlene na ovim projektima, kroz druženje i razgovor, pobliže upoznale i sprijateljile. Na kraju su se jednoglasno složile kako ovakvih radionica treba biti što više, što govori i podatak kako se ovoj radionici odazvalo gotovo 30 od ukupno 40 zaposlenih žena na projektu „Želim raditi, želim pomoći.“

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 07 Ožujak 2019 14:41

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr