Logo
Ispiši ovu stranicu

Novska na dva dana postala zemlja Dječurlija

Novska na dva dana postala zemlja Dječurlija

Prvi dječji festival dobre priče i pripovijedanja pod nazivom „U zemlji Dječurliji“ organizirala je Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska za djecu predškolskog i školskog uzrasta, ali i za sve koji ne žele odrasti.

Ovaj dvodnevni festival na otvorenom prostoru iza Knjižnice ponudio je brojna događanja, pričaonice, igrokaze, oslikavanje platna i druženje, a zadnji dan nagrađeni su sudionici ljetnog čitateljskog izazova „U japankama do knjižnice“. Ovogodišnji program obogatili su gosti Laboratorij zabave, Mo Pričalica, Željka Horvat Vukelja i Srebrenka Peregrin te u suradnji s Knjižnicom ostvarili cilj stavljanja kvalitetne dječje priče u središte pažnje i predstavili čitanje i pripovijedanje kao izvora ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva. U manifestaciji je sudjelovalo više od 450 posjetitelja, prvenstveno učenika Osnovne škole Novska, područne škole, Katoličke osnovne škole Novska te Dječji vrtić Radost Novska.
Pokrovitelj festivala dobre priče i propovijedanja „U zemlji Dječurliji“ je Sisačko-moslavačka županije, a sponzori su Knjižara „Jelena“, tvrtka „Hakadesch“ Novska, Kupujmo lokalno „Pun ceker“ SiMoRa Sisak, obitelj Oblak iz Kutine, Rekreacijski klub „Forza“ i „Nora“ Novska.

Pogledajte galeriju fotografija na našoj Facebook stranici

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 03 Listopad 2018 13:51
© GKČ "Ante Jagar" Novska || Sva prava zadržana