Događanja

A+ A A-

"Zapletena u paučini", promocija zbirke pjesama Anice Vukić

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska sinoć je održana promocija zbirke pjesama „Zapletena u paučini“ autorice Anice Vukić.

U svakom dijelu života Anice Vukić prisutna je knjiga - od učiteljice u Poljani, preko POU, do najaktivnijih godina života koje je provela kao djelatnica kutinske Knjižnice i čitaonice. S knjigom se i danas rado druži, ovoga puta u ulozi pjesnikinje. Zbirka pjesama „Zapletena u paučini“ druga je pjesnička zbirka Anice Vukić. Prva, s naslovom „Ostvareni snovi“ ugledala je svjetlo dana 2009. godine.

- Prvom knjigom “Ostvareni snovi” pisala sam o radosti, obitelji, onome što sam stvorila u životu. O knjizi “Zapletena u paučini” naslov govori najviše. Ona je puna unutarnjih previranja, svijetlih i teških trenutaka u mom životu iza kojih uvijek nastojim vidjeti svjetlo - rekla je sama autorica.
U glazbenom dijelu programa nastupile su Kutinske dunje u kojima je Anica Vukić godinama pjevala, a voditelj Kutinskih dunja, prof. Tomislav Brajdić, odsvirao je nekoliko pjesama Arsena Dedića, jednog od omiljenih autoričinih pjesnika koji joj je i dao podršku u pisanju.

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr