Događanja

A+ A A-

Svečani skup povodom prijema novljanskih autorica u Društvo hrvatskih književnika

Prijem novljanskih autorica u Društvo hrvatskih književnika Fotografija; Josip Fabijanić Prijem novljanskih autorica u Društvo hrvatskih književnika

Da je Novska mali grad s velikom kulturnom tradicijom potvrđuje primanje novljanskih autorica Jasne Popović Poje, Višnje Lovrić Mencej i Kristine Semenjuk u Društvo hrvatskih književnika, a tome u čast Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar” priredila je 23. siječnja svečani skup.

Skup je započeo minutom sjećanja na nedavno preminulog zavičajnog pisca Duška Lončara koji je isto tako bio član uglednog Društva hrvatskih književnika. O značaju sredine koja ima toliko članica Društva hrvatskih književnika te o njihovom pjesničkom radu govorio je Đuro Vidmarović, predsjednik Društva.

Jasna Popović Poje, osim što je odnedavno primljena u Društvo hrvatskih književnika, članica je i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, kao i Društva hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika. Godine svog profesionalnog rada posvetila je pozivu učiteljice, odgajanju i učenju djece, a kroz to vrijeme objavila je deset zbirki, od kojih je zadnja „Baš hoću, baš neću“.

27604035 10213124811127521 804998306 o

Poetske riječi i stihovi novljanske pjesnikinje Višnje Lovrić Mencej dobro su poznate ljubiteljima poezije. Prva zbirka „Nisam vrijeme” tiskana je 1984. godine, i od romantičarske pjesnikinje, kroz osam zbirki do sad, njena poezija poprima snažan socijalni naboj. S Mirjanom Lončar potpisuje i „Hrvatsku Niku“, zbirku zavičajno beletrističkih, novinarskih i tekstova o Domovinskom ratu.

Zavičajnoj pjesnikinji Kristini Semenjuk poezija je sreća i radost. Njena estetski zrela pjesnička ostvarenja donijela su joj brojne nagrade, a svojim objavljenim zbirkama poezije obogatila je hrvatsku kulturu i kulturu našega grada.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 30 Siječanj 2018 15:13

Čitateljski blog

Kontakt informacije

Gradska knjižnica i čitaonica ANTE JAGAR Novska

Trg dr. Franje Tuđmana 4
44330 Novska
044 600 252
knjiznica@knjiznica-novska.hr